Doprava ZDARMA nad 3999 Kč v ČR / Vrácení do 14 dnů / Zasíláme na Slovensko

Tajemné léčivé kameny

Už v dávných dobách lidé věřili v léčivou moc drahých kamenů. Vkládali je do různých amuletů a šperků, které je chránily a dobíjely pozitivní energií. Také přikládání kamenů na bolestivá místa, či masírování postižených oblastí lidského těla bylo častou léčebnou terapií. Někdy stačilo položit léčivý minerál v blízkosti lůžka a úspěch byl zaručen. Staří Indové je vkládali přes noc do vody a získaný výluh pili ráno nalačno nebo jím omývali nemocné části těla. Zkrátka životodárná energie, kterou léčivé kameny vyzařují, byla využívána odpradávna.

Že se nejedná o nějaké šarlatánství prokázal o mnoho let později švýcarský fyzik Walter Starck, který zjistil, že elektromagnetické záření kamenů má stejnou frekvenci jako chvění buněk v našem těle, proto mají drahokamy schopnost je harmonizovat.Kromě toho jsou minerální kameny schopny pohlcovat a odrážet energii z planet sluneční soustavy a vyzařovat ji do svého okolí.

Důležitý je samozřejmě správný výběr kamene. Vybíráme buď intuitivně, podle svých pocitů a sympatií nebo cíleně, podle nemoci, či problému, který nás trápí a chceme se ho zbavit. V tomto případě je dobré si prostudovat odbornou literaturu, případně se poradit s odborníkem např. v oblasti alternativní medicíny. V neposlední řadě se při výběru můžeme nechat vést svým slunečním znamením, protože ke každému patří určité kameny.

V současné době získaly velkou oblibu harmonizační náramky, které pro nás mají díky pozitivním vibracím léčivé účinky. Každodenním nošením šperku přímo na těle se účinky zesilují. Kromě toho samozřejmě zkrášlí zápěstí každé ženy nebo muže.Můžeme vybírat mezi náramky z opracovaných  drahých kamenů a polodrahokamů, které mají tvar kuličky, nebo z kamenů drobně sekaných. Při výběru platí totéž, co již bylo řečeno o výběru kamenů obecně.

7AA3A472-EAAA-48C0-AF15-53BD34B818EA

KŘIŠŤÁL byl od dávnověku používán jak k léčbě poranění, tak i proti horečkám a k tišení bolesti. Ve středověku byl dokonce užíván vnitřně, rozdrcený na prášek proti zažívacím potížím. Křišťál v nás evokuje představu křišťálově čisté vody,a tak na nás působí svou očistnou léčivou energií. Svými účinky nás zbavuje negativní energie a nabíjí nás energií pozitivní. Je to velmi univerzální kámen, má zvláštní vlastnosti a význam - lze jej použít na všechna místa a energetická centra našeho těla. Krystal křišťálu je používán také jako kyvadlo k určování kladů a záporů při našem rozhodování, pomocí křišťálové koule můžeme nahlížet do budoucnosti.

ACHÁT je symbolem ochrany, duševní rovnováhy a pocitu bezpečí, posiluje smysl pro realitu a zpracování životních zkušeností, pomáhá v duševním růstu, dodává sílu a jistotu,  usnadňuje řešení problémů, brání rozptylování pozornosti.

Léčivé účinky:  posiluje funkci střevních orgánů, jater, mozku, sleziny,  posiluje cévy a vazivo, pomáhá při zažívacích obtížích, cukrovce, podporuje trávení, vylučování, růst a regeneraci, zmírňuje negativní účinky kouření a působení jedovatých látek.

LABRADORIT mystický a ochranný kámen, který přináší světlo do života, podporuje intuici, přináší nové myšlenky a odstraňuje negativní energii, potlačuje strach a nejistotu, přináší sílu a vytrvalost, je kamenem transformace a pomáhá nám v době velkých změn.

Léčivé účinky: léčí nachlazení, revmatismus, zmírňuje napětí během menstruace, reguluje rovnováhu hormonů, metabolismus, odstraňuje stres, snižuje krevní tlak, hledá a vyléčí příčiny nerovnováhy. 

TYGŘÍ OKOve starém Řecku byl ctěn jako kámen radosti a duševní  rovnováhy, učí otevřenosti a aktivnímu pohledu na svět, vštěpuje vůli po seberealizaci, uklidňuje nervy, zahání pocity beznaděje.

 Léčivé účinky: pomáhá při těžkých duševních chorobách – schizofrenie, paranoia a neovladatelné jednání, dokáže prohřát celý organismus, mírní astmatické potíže, migrény a bolesti hlavy, podporuje funkci jater a pomáhá při hepatitidě, snižuje touhu po jídle, tabáku, alkoholu a jiných stimulantech.

MĚSÍČNÍ KÁMEN je spojen s vnitřní bohyní, symbolem plodnosti a smyslnosti, dává nám dar zvýšené intuice, očištění od negativních emocí, potlačuje strach a vlastní pochybnosti, pomáhá vyčistit mysl a soustředit ducha.

Nahlédněte do naší nabídky šperků, možná Vás nějaký náramek nebo přívěšek osloví.

lecive-kameny2